Otec Mariusz na cestě do rodného Polska

Po pádu totality se tehdejší olomoucký arcibiskup, Mons. František Vaňák (+1992), vydal do polských seminářů prosit tamní kandidáty kněžství, aby se ti, kteří k tomu cítí od Boha povolání, vydali sloužit na Moravu. Tak se stalo, že také budoucí otec Mariusz Jacek Radaczyński (nar. 20.8.1968) dokončil studium teologie v Olomouci a dne 18.6.1994 přijal v naší katedrále jako pětadvacetiletý kněžské svěcení. O rok později – v červenci 1995 – přebírá tento mladý kněz po důstojném pánovi Lubomíru Gorčíkovi duchovní správu farnosti Rokytnice u Přerova a okolí, kde během jedenácti let odvedl velký kus práce.

Od roku 2006 až do této chvíle žil náš bývalý farář ve Ptení (děkanát Konice), odkud dojížděl do farnosti Stražisko a Stínava. Pracoval také jako tzv. kaplan pro mládež celého děkanátu.

Dá-li Pán, oslaví otec Mariusz letos v srpnu dvaapadesáté narozeniny již ve své mateřské diecézi Opole, kam se na druhou část aktivního kněžského života rozhodl vrátit. Nezbývá než mu popřát mnoho síly a Boží požehnání do další služby, ve které jistě zúročí zkušenosti na Moravě získané.

Společný táborák na farní zahradě v Rokytnici bude v neděli 19.7. příležitostí k přátelskému setkání s otcem Mariuszem, podobně jako tomu bývalo za jeho působení. Začátek v 17:00.

Protože není možné odhadnout množství lidí, kteří přijdou, prosíme ochotné hospodyňky, aby s sebou vzaly něco dobrého na stůl. Uzeniny k opékání budou i s příslušenstvím připraveny. Děti se mohou těšit nejen na opékání, ale také na hry s Petrem v zahradě. Od 19 hodin pak pro ně bude připraveno letní kino s pohádkou Korunní princ. Přípravná brigáda je plánována na sobotu 18.7. od 8:30. Předem děkujeme za vaši účast.