Do domu Božího půjdeme s radostí

Milí bratři a sestry,  letošní poutní sezóna obrací pomyslný list a po krásné hodové mši u kapličky v Císařově (19.7.) nás čeká víkend prožitý pod nebeskou ochranou sv. Jakuba v Rokytnici. 

Tímto vás tedy zvu na duchovní část oslav, kterou zahájíme už v pátek (24.7.) večer při mši svaté v 18:30. Následují večerní chvály z breviáře a po západu slunce (20:43) příležitost k osobní modlitbě před vystavenou Nejsvětější svátostí – tzv. Nikodémova noc. 

Nedělní bohoslužbu (26.7.) za účasti pana varhaníka Josefa Drábka, zpěváků ze souboru Mír a muzikantů pod vedením Mariana Jurečky slouží otec Tomáš v 10:15 za všechny své farníky.

Po mši svaté proběhne venku u rybníka slavnostní žehnání nově instalovaného symbolu obce Rokytnice, o kterém náš pan starosta Kamil Malenda nedávno uvedl: „Ve znaku obce máme husu. Rokytnici vlastnili v 15. a 16. století pánové z Ludanic, Václav a Púta, kteří mají své náhrobky vedle vchodu do kostela a pocházeli z Uher z obce Ludanice. Je to slovenská vesnice u Topolčan a slovo lud je v maďarštině v překladu husa.“

Zdroj: facebooková skupina obce Rokytnice (10.7.)