Kam se letí na setkání mládeže? No přece do Portugalska

Světový sraz mladých s papežem Františkem bude letos na začátku srpna (1. – 6. 8.) v hlavním městě Lisabonu. Z olomoucké arcidiecéze je tam už přihlášeno přes 500 poutníků ve věku od 16 do 30 let. Mladší 18 let potřebují souhlas dospělého člena výpravy, který se za ně zaručí.

Přihlašování stále probíhá, ale z organizačních důvodů je pravděpodobné, že brzy bude pro české účastníky určen konečný termín přihlášky. Jedou i mladí z Přerova. Jestli tě to láká, neváhej a přidej se k nim.

SLEVA PRO POUTNÍKY Z NAŠÍ FARNOSTI

Členové naší farnosti mohou na faře DO KONCE ÚNORA požádat o finanční příspěvek do výše 25% z ceny (max. 5.500,- Kč). Podmínkou získání tohoto příspěvku je příslib modlitby za děti a mládež z děkanátu Přerov během pobytu na setkání, zvláště pak během závěrečné sobotní vigilie se Svatým otcem.

CO JSOU SVĚTOVÉ DNY MLÁDEŽE ?

Základní cena pobytu (31. 7. – 7. 8.) na jednu osobu a bez zajištěné letenky činí 8.000,- Kč. V případě varianty pobytu na celý program včetně přípravného týdne v portugalských diecézích (26. 7. – 7. 8.) zaplatí účastník bez dopravy 10.000,- Kč. Z finančních důvodů je vhodné objednávat letenky samostatně v malých skupinách. Zatím je ale stále možné přidat se také do skupinového letu, který zajišťuje Sekce pro mládež ČBK. Cena pobytu se společnou letenkou činí v tuto chvíli 20.000, resp. 22.000,- Kč. Podrobnosti ZDE

OFICIÁLNÍ VIDEOKLIP HYMNY SDM 2023

Píseň inspirovaná tématem Světového dne mládeže v Lisabonu 2023 [„Maria se vydala na cestu a spěchala (Lk 1,39)“] pojednává o Mariině „ano“ a o jejím spěchu na setkání se sestřenicí Alžbětou, přesně jak říká biblický verš.

Text písně „Há Pressa no Ar“ napsal kněz João Paulo Vaz a hudbu složil Pedro Ferreira, učitel a hudebník, oba z diecéze Coimbra ve střední části Portugalska. Aranžmá provedl hudebník Carlos Garcia.

Znělka byla nahrána ve dvou verzích: v portugalštině a v mezinárodní verzi, která sdružuje pět jazyků (portugalštinu, angličtinu, španělštinu, francouzštinu a italštinu).

ČESKÁ VERZE (1) ČESKÁ VERZE (2)

Při zpěvu této ústřední písně jsou mladí lidé z celého světa vyzváni, aby se ztotožnili s Marií, disponovali se ke službě, k misii a k proměně světa. Text písně také evokuje oslavu Světových dnů mládeže a radost, která přichází od Ježíše.