Respirátor se po letní pauze vrací do módy

Od pondělí 25. října 2021 vstupují v platnost zpřísněná opatření, která se týkají ochrany dýchacích cest při hromadných akcích.

Kvůli strmě rostoucím počtům nových případů nákazy koronavirem se v ČR opětovně zavádí povinnost nosit respirátor ve všech vnitřních prostorách staveb, kde jsou přítomny alespoň 2 osoby vzdálené méně než 1,5 metru, pokud se nejedná o členy domácnosti a osoby při provádění autorského díla, tj. celebranta, kazatele, osoby přednášející biblická čtení, přímluvy, modlitby a podobně. Žalmisté a zpěváci doprovázející modlitbu či mši svatou nemusí mít respirátor po dobu zpěvu.

Mons. Antonín Basler,
pomocný biskup

PS. Při farní katechezi se uplatňují stejná pravidla, jaká musejí při výuce dodržovat žáci a učitelé ve školách. 


REZERVAČNÍ SYSTÉM V POHOTOVOSTI

Milí farníci, události posledních dnů mě vedou k závěru, že bude užitečné preventivně aktivovat náš farní rezervační systém k účasti na nedělních bohoslužbách v době pandemie.

Zatím sice neplatí žádná omezení co do počtu účastníků liturgických shromáždění, ale to se může snadno změnit. Termíny nabídnuté k rezervaci na nejbližší neděle (31.10. a 7.11.) slouží pouze k oživení možná už trochu zapomenutých postupů.

MÍSTO NA MŠI – CVIČNÁ REZERVACE

S přáním pokoje a dobrého zdraví vám žehná
otec Tomáš