Srdce, které nezlomí nesnáze či pohromy

Existuje mnoho možností, jak pomoci lidem z jižní Moravy, které v noci ze čtvrtka 24.6. na pátek postihlo ničivé tornádo. Je potěšující, že se velké důvěře dárců těší také sbírkový účet diecézní charity Brno, kam lidé za jeden den poslali na humanitární pomoc pro Břeclavsko a Hodonínsko už více než 50 milionů korun. Připojit se k nim můžete velmi snadno i vy prostřednictvím on-line platební brány. Více informací ZDE.

Jak probíhá reakce na katastrofu na půdě církevní Charity?


INSPIRACE K MODLITBĚ

Modleme se za všechny, kteří byli zasaženi ničivými bouřemi a tornádem na jižní Moravě. Prosíme Tě, Pane, aby v těchto těžkých hodinách a dnech nelezli u Tebe trpící obyvatelé postižených obcí útěchu a pomoc. Ať najdou také potřebnou sílu na opravu a znovuvybudování svých domovů. 

Modleme se za oběti této přírodní katastrofy. Prosíme Tě, Pane, abys jim byl milosrdným soudcem a přijal je do své nebeské náruče.

Modleme se za celou zem. Prosíme Tě za nás za všechny, abychom byli jakýmkoliv způsobem nápomocni těm, kdo to nyní nejvíce potřebují a prokázali svou štědrost a vzájemnou solidaritu. 

Kancionál, píseň č. 927

2. Dej mi, Pane, pevné srdce, které nikdy nezlomí nesnáze či pohromy. Dej mi srdce nezávislé, svobodné a odvážné, povznesené nad vášně.

3. Dej mi rozum, jenž tě hledá, moudrost, která nalezne život podle vůle tvé. Dej mi pravou, pevnou víru, lásku, v níž se přetvořím a stanu se zcela tvým.