Noviny ve službách evangelia

Katolický týdeník je určen čtenářům vyznávajícím tradiční křesťanské hodnoty. Klade důraz na články s duchovní tematikouvěnuje se domácím událostem v církevním prostředí, přináší zprávy z křesťanského světa. Vychází v nákladu 200 000 výtisků.

Historie novin sahá do roku 1949. List měl být původně nástrojem komunistické propagandy, ale přes urputnou snahu komunistického režimu se jeho čtenáře nikdy nepodařilo přesvědčit o nepravdách, které musely noviny povinně otiskovat. Po tvrdých represích padesátých let se noviny postupně nadechovaly závanu svobody let šedesátých, kdy v nich vycházely brilantní texty předních českých teologů a myslitelů. Tato etapa byla násilně ukončena vpádem vojsk Varšavské smlouvy do tehdejšího Československa a noviny se opět probudily k plnému životu až po revoluci v roce 1989.  Dnes patří KT počtem prodaných výtisků k největším týdeníkům v České republice. Jeho charakteristickým rysem je žánrová i grafická čistota a maximální snaha o profesionální novinářský přístup ke zpracovávaným tématům. Vlastníkem listu je Česká biskupská konference. 

V čísle 2020/16 vyjde v KT reportáž o prožívání Velikonoc ve farnosti Brodek u Přerova a okolí. Předplatné si můžete sjednat v tištěné i elektronické podobě za 780,- Kč ročně. Objednávky přijímá společnost SEND ve všední dny (8.00 – 18.00) na telefonních číslech: 225 985 225, 777 333 370 nebo na emailu: katyd@send.cz


Po dobu nouzového stavu je možné aktuální číslo Katolického týdeníku zdarma stáhnout na tomto odkazu.