Podpora manželství muže a ženy ukazuje svou převahu

Petice na podporu manželství muže a ženy, tedy na podporu požadavku ústavního zakotvení manželství jako trvalého svazku muže a ženy, získala za 4 měsíce svého trvání více než 75 000 podpisů. To je za mnohem kratší dobu (o dva měsíce) více podpisů, než získala petice, která požaduje pravý opak – tedy takzvané manželství pro všechny.

„Vnímáme to jako obrovský úspěch, v době relativizace hodnot a snahy LGBT aktivistů otevřít manželství takzvaně všem, se ukazuje, že česká společnost je přece jenom konzervativnější, než nám tito aktivisté tvrdí,“ říká Jana Jochová, předsedkyně spolku Aliance pro rodinu, který petici organizuje.

Zároveň doufá, že naši zákonodárci si uvědomí, na čí straně stojí většina společnosti a neuvěří líbivému, ale nepravdivému heslu zastánců zrušení výlučnosti manželství: „Většině to neublíží, menšině to pomůže“. Manželství pro všechny by totiž znamenalo otevření Pandořiny skříňky se spoustou dalších negativních důsledků.

Biologické rodičovství by ztratilo význam a legitimně by se rozšířilo na více osob, což má neblahé důsledky pro identitu dítěte, před čímž varují mnozí psychologové a další odborníci.

Nové chápání manželství by se také muselo odrazit ve školních vzdělávacích plánech, došlo by k přepisování učebnic. Rodiče, kteří by s tím měli problém, by neměli žádnou možnost do toho zasáhnout. Duhovým programům by se otevřela přímá cesta do škol.

Mohlo by dojít i k ohrožení náboženské svobody. Česká republika uznává církevní sňatky, jsou zákonem postaveny na roveň sňatkům civilním, a v tomto ohledu vůbec není jasné, jak by se toto nové opatření dotýkalo křesťanských církví. Byly by nuceny oddávat stejnopohlavní páry, když by existovalo jednotné „manželství pro všechny“?

Nic z tohoto ale česká společnost většinově nechce. Žádný z těchto důsledků aktivisté kampaně Jsme fér otevřeně nepřiznávají, přesto se toto vše děje v zemích, kde již tzv. manželství pro všechny neuváženě schválili.

Kontakt:

Aliance pro rodinu
www.alipro.cz
www.podporamanzelstvi.cz