Veřejné slyšení petic pro a proti manželství homosexuálů

Milí přátelé,

přinášíme Vám pár postřehů a odkazů na veřejné slyšení, které k naší petici Na podporu manželství muže a ženy proběhlo v Poslanecké sněmovně v úterý 9. 10. Také Vám moc a moc děkujeme: některým za účast a ostatním za milé vzkazy, modlitební podporu a veškeré fandění.

Slyšení bylo náročné, ale podařilo se narušit jednotnou frontu aktivistů, některých politiků i novinářů, která si už myslela, že manželství osob stejného pohlaví projde v naší zemi velmi hladce. Někteří poslanci, kteří původně chtěli hlasovat pro manželství pro všechny již dali najevo, že nakonec nebudou. Sice zatím nevíme, zda to stačí k tomu, aby tento zákon neprošel, ale rozhodně to začíná vypadat mnohem nadějněji než v době, kdy jsme s naší peticí začínali. I proto v ní budeme stále pokračovat – prosíme o novou vlnu Vaší podpory, jak petiční aktivity, tak i o dopisy poslancům. Oba návrhy zákonů, jak manželství pro všechny, tak i manželství muže a ženy do ústavy chtějí poslanci začít projednávat koncem října (snad již 23.10.). Je tedy důležité neusnout na vavřínech!

Na naši podporu vystoupili tito odborníci, bohužel jejich původně připravené a přislíbené desetiminutové příspěvky, bylo nutné na místě výrazně krátit, i tak ale zazněly všechny podstatné argumenty:

doc. PhDr. Ing. Hana Konečná, Ph.D. „Cesty k rodičovství“ – Mgr. Hana Imlaufová „Důležitost role otce i matky pro zdravý rozvoj identity dítěte.“ – prof. PhDr. Dana Hamplová, PhD. „Kvalita života a formy rodiny“ – JUDr. Jakub Kříž, Ph.D. „Právní souvislosti stejnopohlavního manželství“ – Mgr. Jan Petr Kosinka – „Bojem za „rovnost“ k nové diskriminaci“

Po veřejném slyšení se debata přesunula i do České televize, kam nás a protistranu pozvali do diskusního pořadu 90´

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2618021-manzelstvi-gayu-a-leseb-versus-tradice-dve-odlisne-petice-se-sesly-ve-snemovne

Prosíme, vytrvejte v naší podpoře, modlitební i praktické, uvítáme dobrovolníky, kteří budou dále sbírat podpisy pod naší petici, kterých potřebujeme minimálně 100 tisíc a nejlépe do Vánoc!

Se srdečným pozdravem

Jana Jochová
Aliance pro rodinu

www.alipro.cz
https://www.facebook.com/alianceprorodinu/