Procházka světem víry (1) Matka Tereza

Milé děti, vážení rodiče, 
osobnost svaté Matky Terezy z Kalkaty vám jistě není neznámá. Někteří z vás o této hrdince víry letos už hodně slyšeli ve škole nebo na faře. Mnozí dospělí si ji pamatují osobně, protože zemřela teprve před 23 lety. Rádi bychom si s vámi své znalosti hravou formou zopakovali a u starších ročníků je dále prohloubili s pomocí prezentace. 

1. Nejprve si všichni pusťte následující ukázku z filmu, aby bylo jasné, o kom je tu řeč.  


2. Teď zkuste najít správné odpovědi na 15 soutěžních otázek (PDF se zadáním ZDE). Dětem z náboženství seznam otázek slouží jako pomůcka k přípravě na soutěžní hru.

3. On-line soutěž pro žáky z „nábožka“ probíhala do neděle 25.10. Pro její správné pochopení jsme připravili tyto základní informace. Vyhodnocení soutěže je spolu s přehledem správných odpovědí publikováno ZDE


MATKA TEREZA Z KALKATY (1910-1997)
ROZŠÍŘENÍ PRO DRUHÝ STUPEŇ

4. K prohloubení znalostí o životě a myšlenkách Matky Terezy nabízíme zejména dětem z druhého stupně, rodičům našich žáků a ostatním zájemcům prezentaci Pocta Matce Tereze (PPS ke stažení ZDE). Prohlížení prezentace posunujete dopředu mezerníkem a ukončíte klávesou ESC.


ZE ŠUPLÍKU PANÍ KATECHETKY
NOVÉ UČIVO PRO VŠECHNY SKUPINY

5. Během pracovního týdne (19.10. – 23.10.) si, prosím, pečlivě projděte úkoly z náboženství pro svoji věkovou kategorii. Zadání pro jednotlivé skupiny najdete ve svém „šuplíku“ na stránce katecheze on-line dole nebo na následujících odkazech. Získané znalosti vám i ostatním nadšencům pro svět víry pomohou v některém z příštích soutěžních kvízů. 

sekce A – ročníky 1+2
sekce B – ročníky 3+4+5
sekce C – ročníky 6+7

sekce D – ročníky 8+9+SŠ


Tímto se s vámi pro dnešek loučíme.
Přejeme vám dobré zdraví,
těšíme se na vaše reakce
a předem děkujeme za společenství při distanční výuce.

Vaši katecheté