Rokytnice – Brodek – Citov (5. 5.)

Stránka obsahuje aktuální pořad veřejných bohoslužeb a další informace publikované v kostelích pod správou otce Tomáše.

OHLÁŠKY:

Jménem všech účastníků středeční pouti (1. 5.) na místo mariánského zjevení v kopcích nad slovenskou obcí Turzovka ze srdce děkuji Bohu za milosti, které nám dal. V modlitbě jsme nesli také ty z vás, kteří jste se tam nemohli vydat pro zdravotní indispozici nebo jiné překážky. Vrátili jsme se domů občerstvení na duši i na těle. 

Když se nás na Turzovce místní lidé zeptali: „Odkud jste?“, odpověděl jsem: „Od Přerova“. A když vypadali, že jim to moc neříká, dodal jsem: „Kousek od Svatého Hostýna.“ Tehdy se usmáli na znamení, že to už je jasnější vysvětlení. Sestry a bratři, držme se v našich rodinách Panny Marie a neopouštějme staleté poutní tradice Moravy.      

Farní pouť na Hostýn proběhne na začátku července. Do společného autobusu, který letos poprvé vyjede až ke kostelu, je za obce naší farnosti přihlášeno 16 lidí. Do naplnění kapacity tak zbývá už jen asi 10 volných míst, zbytek bude pro kokorskou stranu. Novinkou letošní pouti na Hostýn bude dvoudenní cyklovarianta pro biřmovance a ostatní zájemce z řad mládeže. 

Příležitost ke společné modlitbě k Panně Marii máte po celý květen také doma. Rozpis časů tradičních májových pobožností najdete na plakátech i na mušli. Závěrečná májová pod širým nebem proběhne v Rokytnici ve středu 29. 5. v 19.00. Pokud máte snahu vychovávat v rodině svoje děti nebo vnuky ke zbožnosti a křesťanské víře, nabídněte jim vhodnou formou svoje svědectví o lásce a mocné přímluvě naší nebeské Matky. 

Jmenovité modlitební doprovázení našich biřmovanců zatím neprobíhá. Čekám, jestli se mezi námi najde dostatečný počet dobrovolníků, kteří by se chtěli diskrétně zapojit do procesu jejich přípravy na přijetí duchovního pomazání Duchem Svatým. Forma modlitby je libovolná, úmysl společný: Ať naši biřmovanci nepromarní duchovní dary, které jim Pán připravuje. Bližší informace podám zájemcům osobně.

Děkanátní výlet pro mladší děti z náboženství se uskuteční už tuto sobotu (11. 5.). Kdo z rodičů zapomněl na přihlášku, může mi ji hodit do schránky na faře v Rokytnici nejpozději zítra ráno (8:00).

Pohřeb paní Jarmily Panákové z Císařova proběhne v Citově v pátek (10. 5.) odpoledne v 15.00. RIP. V areálu naší fary v Brodku bude asi za měsíc nedělní táborák na zakončení školního roku (16. 6.). 

BR: Kdo z místních (brodeckých) farníků ještě nepřiložil ruku k dílu v rámci jarní brigády a rád by s něčím pomohl, ať se mi ozve a domluvíme se. Kdy byste chtěli pomoci s velkým úklidem kostela a jeho okolí, zapište si – prosím – do kalendáře termín v sobotu 18. 5. 

CI: Hodový koncert ke cti sv. Floriána s bohatým programem proběhne dnes večer v Ivani (obecní kaple). Začátek v 18.00. Zpívá pěvecký sbor z farnosti Lobodice. Varhanní doprovod zajišťuje Zbyněk Svačina. Z dalších nástrojů čekejte flétnu, housle a kontrabas.  

poděkování za přání a dary k narozeninám (OT)

Komunitní web katolíků žijících kousek od Přerova