Rozšiřujeme nabídku hodin náboženství

Zatímco se všichni – děti, rodiče i učitelé – těšíme na prázdniny, přichází naše farnost s nabídkou, která tady dosud nebyla. Od září 2019 bude možné chodit do náboženství pro druhý stupeň nejen v Brodku, ale také na faře v Rokytnici. Starší děti si tak nově mohou vybrat místo, den (středa nebo čtvrtek) i hodinu, která jim lépe vyhovuje. 

Děkuji paní katechetce Markétě Matlochové za její ochotu zapojit se do výuky. Pro ty, kdo ji neznáte, můžu prozradit, že je to žena velmi podnikavá, která pracuje na Centru pro rodinu v Olomouci, náboženství učí už mnoho let a má za sebou také zkušenost pastoračně misijní práce ve FATYMu na Vranově u Brna, kde vzniká známý křesťanský časopis Milujte se! V našem děkanátu zastává Markéta funkci zástupkyně a koordinátorky všech katechetů, takže pro nás například řídila přípravu květnového výletu s dětmi do Rožnova.   

Celý plán výuky náboženství ve školách i na farách pro školní rok 2019/20 je již připraven. Pokud jste na něj zvědaví, mrkněte na přiloženou přihlášku. Zatím ale mysleme především na prázdniny a snažme se je prožít ve zdraví a radosti.

S požehnáním
+ otec Tomáš

KE STAŽENÍ
Přihláška do náboženství 2019