Malé ohlédnutí za májovým bálem

V předvečer svátku matek (12.5.) se kulturní dům v Citově otevřel hostům prvního májového bálu pořádaného v návaznosti na tradici oblíbených farních plesů. Každá přicházející žena dostala při vstupu kytičku ve formě zápichu do květináče. Jsme velmi rádi, že po čtyřleté přestávce způsobené nedostatkem lidí ochotných vzít na sebe břemeno pořadatele našla naše farnost opět sílu připravit kvalitní zábavu pro společenství dobrých lidí z Citova, Brodku, Rokytnice, Kokor, Věrovan atd. S přípravou občerstvení, obsluhou, výzdobou a úklidem sálu, moderováním jakož i s výrobou propagačních materiálů a zajištění cen do tomboly nezištně pomáhalo hodně dobrovolníků. Děkujeme! Konání dalšího ročníku májového bálu bude přesto záviset na ochotě dalších posil podílet se na jeho organizaci. Zjistili jsme totiž, že je nás pořád ještě málo. Pokud byste se chtěli zapojit, kontaktujte, prosím, co nejdříve otce Tomáše (hudba se objednává rok dopředu).

V minulosti bývalo zvykem zvát před plesem také starší ročníky na odpolední cimbálovku. Jestli se k této praxi do budoucna vrátíme, bude záležet na zájmu vás farníků. Svá přání v tomto ohledu můžete tlumočit např. prostřednictvím členů pastoračních rad.

Program večera doprovázela hudební skupina Jen Tak 2. Taneční série písní dvakrát přerušilo baletní vystoupení, jednou veselá soutěž pro páry a nakonec klasická hra o ceny. Po celou dobu bylo k dispozici bohaté občerstvení. Oficiální program začal ve 20:00 hodin a končil ve 2:00 ráno. Kdyby hudebníci nesložili svoje nástroje s vtipnou poznámkou, že pan farář už nemá peníze na delší vystoupení, určitě bychom zůstali déle. Atmosféra bálu byla velice příjemná. Nižší počet účastníků byl pro přítomné na parketu výhodou. Přesto doufáme, že v případě konání druhého ročníku bude zájem narůstat. 

Akce byla pořádána za finanční podpory
MAS Hanácké království.

ZOBRAZIT FOTOGALERII
2 stránky