Zaostřeno na zjevení Panny Marie ve Fatimě

V tomto roce se soustřeďuje pozornost velké části věřících celého světa na malé údolí Cova d‘Iria, které je součástí obce Fatima, kde se před sto lety zjevila třem malým pasáčkům – sv. Hyacintě, sv. Františkovi Marto a Lucii dos Santos – Matka Boží Panna Maria.

Panna Maria vyzvala k pokání za neúctu, rouhání a lhostejnost, kterými je Bůh ve světě urážen. Znovu tak zdůrazňuje slova, jimiž Kristus začal své veřejné působení: „Obraťte se a věřte evangeliu!“ (Mk 1,15). Obrácení není totiž jen počátkem naší víry, ale neustálou potřebou a žitou formou víry. Jen když se budeme neustále odvracet od hříchu, jehož přitažlivost na tomto světě trvá a vyžaduje stálé úsilí se mu vzpírat – a to skutky lásky a milosrdenství – máme šanci proměnit svět.

Významnou pomocí na této cestě je Matkou Boží požadované zasvěcení národů jejímu Neposkvrněnému Srdci a také obnovení naší horlivosti v konání smírných mariánských pobožností o prvních sobotách v měsíci. 

V rámci putování originální sochy Panny Marie Fatimské po českých a moravských katedrálách a poutních místech jste v naší diecézi zváni především do Olomouce a na Svatý Hostýn. Podrobnosti jsou na přiloženém plakátě.

Fatimský den – katedrála sv. Václava

Socha Panny Marie Fatimské na Svatém Hostýně

Vážení a milí poutníci svatohostýnští, srdečně vás zveme na sobotu 30. září 2017 na 10:00 na Svatý Hostýn, kdy v rámci putování sochy Panny Marie Fatimské po katedrálách a poutních místech ČR budeme moci prožít její přítomnost právě na Svatém Hostýně, abychom načerpali posilu z jejího duchovního odkazu celému lidstvu. To učiníme při mši svaté v 10:15, kterou bude sloužit Mons. Josef Nuzík, generální vikář olomoucký. Po mši svaté bude socha Panny Marie v průvodu přenesena na venkovní podium k osobní modlitbě a veřejné úctě (při špatném počasí do kaple sv. Josefa). V 12:40 bude v průvodu socha Panny Marie opět přenesena do baziliky, kde bude ve 13:00 mariánská pobožnost zakončená svátostným požehnáním. 
V 13:40 bude socha Panny Marie v průvodu přenesena k autu, které ji odveze do Žarošic. 

Využijme tuto pouť k tomu, abychom si skrze Pannu Marii vyprošovali milost, abychom dorůstali k pravému obrácení a k ochotě činit pokání a smírné zadostiučinění za hříchy vlastní i celého světa.