Připravujeme první cyklovýlet pro mladé

Nabízený výlet plný dobrodružství zahrnuje dvě etapy jízdy na kole. V neděli 7.5. odpoledne se z našich farností vydáme nejprve na Svatý Kopeček u Olomouce (trasa asi 30 km, mapa). V pondělí 8.5. pak budeme pokračovat směrem na Jívovou zpět domů přes Mariánské údolí (trasa asi 60 km, mapa). V zoologické zahradě si před spaním dopřejeme speciální prohlídku s výkladem zajímavostí ze života zvířat.

Z důvodu neobvykle chladného počasí zajistíme raději nocleh pod střechou v prostorách Norbertina sester premonstrátek. Původně ohlášené přespávání pod širákem podnikneme při jiné příležitosti. Abychom toho netahali moc na zádech, spacáky a karimatky nám na místo přenocování přiveze doprovodné vozidlo.

Společnou mši svatou bychom rádi slavili ve farním kostele v Jívové, který byl dostavěn roku 1720 po Kristu. Někde u Smilovského mlýna si chytíme a na ohni připravíme něco k obědu.

Podmínky a předpoklady

Minimální věková hranice pro účast je 12 let (individuální výjimky jsou možné po dohodě s farářem). K dalším podmínkám patří dostatečná fyzická zdatnost a funkční jízdní kolo vhodné do kopcovitého terénu. Doporučujeme účastníkům, aby si na přiložených mapách předem prostudovali výškový profil trasy.  

Přihlášky do konce dubna

Za místo na spaní, potraviny na vaření a vstup do zoo zaplatí každý přihlášený účastník z naší farní rodiny pouhých 150,- Kč. Není to skvělé? Svoje přihlášky (nebo dotazy) směřujte co nejdříve na farní kancelář. Děkujeme.

Informace „last minute“ pro přihlášené účastníky

ilustrační foto